ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

Το ακτινίδιο έχει την προέλευση του από την Κίνα. Έφθασε στο δυτικό κόσμο τον 19ο αιώνα και πήρε την αγγλική ονομασία του (kiwi) από τον φυτοκόμο Hayward Wright (1873-1959), ο οποίος πειραματίστηκε με τα φυτά και κατόρθωσε να δημιουργήσει την ποικιλία που είναι γνωστή σήμερα. Με τη σημερινή μορφή του, το ακτινίδιο καλλιεργείται από το 1950.

Η ΦΡΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ συσκευάζει και διακινεί ακτινίδια που παράγονται στην περιοχή της Ημαθίας, ποικιλίας Hayward.

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης, διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο, αρκεί μόνο να καταναλωθεί αμέσως μετά την κοπή, για να μη χαθούν οι βιταμίνες. Η ύπαρξη πολλών βιταμινών καθιστά το ακτινίδιο ως το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων. Επίσης, απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Τέλος, συντελεί στη βελτίωση της όρασης, εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτεϊνη που περιέχει.

Συσκευασίες που διατίθενται για το Ακτινίδιο

  • ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΛΟΥΒΑΚΙ 30×50 cm
  • ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΛΟΥΒΑΚΙ 30×40 cm
  • ΚΟΥΠΑΚΙ 40×60 cm
  • ΜΟΝΟΣΕΙΡΟ ΧΑΡΤΙΝΟ 3kg 30×50 cm