ΣΤΑΦΥΛΙΑ

Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Είναι γνωστό ως καρπός από την αρχαιότητα και αναφέρεται για πρώτη φορά στη Βίβλο. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες σταφυλιών, οι οποίες ταξινομούνται σε 3 μεγάλες ομάδες: τις λευκές, τις ερυθρές και τις ροδόχρωμες.

Για τα επιτραπέζια σταφύλια θα πρέπει οι ρώγες να έχουν μέτριο μέγεθος και ζωηρό χρώμα, το τσαμπί να έχει κωνικό σχήμα και το κλαδί τους να είναι φρέσκο. Διατηρούνται στο ψυγείο και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η κύρια ποικιλία της Ελληνικής σταφίδας είναι η Σουλτανίνα και η Κορινθιακή Σταφίδα.

Το σταφύλι αποκαλείται “ευτυχές δημιούργημα της φύσης”. Τα 100 γραμμάρια σταφυλιών αποδίδουν 80kcal. Είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C, ενώ η φλούδα τους περιέχει το πολύτιμο φυτικό συστατικό ρεσβερατρόλη.

Συσκευασίες που διατίθενται για το σταφύλι

  • ΠΛΑΣΤΙΚΟ/ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΛΟΥΒΑΚΙ 30x40cm
  • ΠΛΑΣΤΙΚΟ/ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΛΟΥΒΑΚΙ 30x50cm
  • ΞΥΛΙΝΟ ΤΕΛΑΡΟ ΜΟΝΟΣΕΙΡΟ 27x46cm

Ποικιλίες που διατίθενται για το σταφύλι

  • VICTORIA